Het verhaal achter: Mágico

Je leest het goed, ik schrijf hier weer een nieuw achtergrondverhaal. Je weet wat dat betekent, toch? Er is weer een experiment geslaagd! Daaruit is mijn nieuwe ontwerp geboren: Mágico.

 

De inspiratie voor Mágico ontstond na het opnieuw oppakken van een hobby, kizomba dansen. Dit voorjaar heb ik het na een pauze van een aantal maanden weer opgepakt en sindsdien geniet ik er weer met volle teugen van. Tijdens een ontzettend leuke dansavond werd ik er weer aan herinnerd wat me zo fascineert aan dansen.

Onderdeel daarvan is de connectie tussen danspartners. Connectie gaat over communicatie. Niet alleen signalen geven, maar vooral ook naar elkaars signalen luisteren. Door je open te stellen en te focussen op de signalen die de leider af geeft weet je als volger welke bewegingen hij/zij samen met jou wil maken. Andersom letten goede leiders ook op hoe je als volger reageert op zijn/haar signalen en daar passen zij hun communicatie op aan. Hoe beter je daarin op elkaar afgestemd raakt, hoe meer je als één kan bewegen. Omdat iedere leider net weer op een andere manier communiceert en iedere volger op een andere manier reageert blijft het elke keer interessant om een goede connectie op te bouwen. Onderstaand filmpje geeft je een indruk van wat ik bedoel, deze dansers hebben een fantastische connectie:

 

 

Connectie is heel mooi, maar een dans gaat echt sprankelen als beide dansers goed luisteren naar de muziek en in hun bewegingen het gevoel en de subtiliteiten van de muziek volgen, op zo’n manier dat zij de belichaming worden van de muziek. Wat ik daarmee bedoel? Het filmpje van het danspaar hieronder laat dat heel duidelijk zien:

 

 

Wanneer twee dansers samen als één bewegen met de muziek dan ontstaat er iets magisch…

Mágico representeert precies dat. Op een avond een tijd geleden ervaarde ik weer een stukje van deze magie. De volgende ochtend kon ik deze ervaring omzetten in een schets voor een sieraad. Na veel 'trial and error' (lees: heel veel uithalen en opnieuw beginnen) heb ik dit beeld om kunnen zetten in kralen.

Wil je ook een stukje magie creëren?

Dan moet je nog even geduld hebben… ik ben het patroon nu voor je aan het schrijven. Het kan nog even duren voordat het dan ook getest en helemaal klaar is voor gebruik, maar ik wil voor jou een zo mooi mogelijke ervaring creëren.

In de tussentijd...

Je hoeft overigens niet te kunnen dansen om kizomba te waarderen. Kizomba muziek is heel fijn om naar te luisteren. Ben je nieuwsgierig geworden? Probeer deze Spotify playlist eens, het is momenteel mijn favoriete kizomba playlist die ik veel thuis luister, of in de auto onderweg naar een dansfeestje.

Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe ontwikkelingen binnen Eveliens Lab, zoals nieuwe blog posts of nieuwe patronen? Schrijf je dan nu in voor mijn nieuwsbrief onderaan deze pagina. Je kunt mij ook volgen op Facebook en Instagram.

Plaats uw commentaar
Opmerkingen
27-7-2018 16:09
Wat een prachtig ontwerp de Mágico!
27-7-2018 16:32
Dank je!